Ahad, 17 Julai 2016

Perjalanan dengan pesawat semasa mengandung Pertama

Sebelum ibu merancang perlepasan, pastikan doktor anda jika keadaan ibu mengandung adalah selamat untuk menaiki kapal terbang. Bercakap secara umum, paling selamat zaman kencing untuk perjalanan adalah di trimester kedua, semasa ibu-ibu yang tidak mengalami kehadiran komplikasi.


Cari maklumat yang ibu-ibu perlu, kerana setiap Perkhidmatan mempunyai peraturan-peraturan yang berbeza tidak dapat menampung penumpang yang hamil.

Sebelum penerbangan

 1. membincangkan semua potensi risiko yang boleh berlaku dengan seorang ibu doktor. Sebagai contoh, wanita hamil yang mempunyai kehamilan berganda (Kembar) pada amnya tidak disyorkan untuk perjalanan.
 2. ambil perhatian bahawa naik pesawat dalam 6 minggu terakhir kehamilan boleh mencetuskan bermulanya preterm kelahiran.
 3. ambil perhatian Perkhidmatan penerbangan yang ibu gunakan, kerana sesetengah penerbangan pula tidak membenarkan wanita dengan kencing melebihi 35 minggu untuk terbang pada semua umur, atau memerlukan Surat doktor.
 4. menguruskan dengan perkhidmatan syarikat penerbangan supaya ibu-ibu mendapatkan tempat duduk berhampiran jalan keluar ke ruang yang lebih besar.
 5. mempertimbangkan memilih sebuah bangku berhampiran baris berjalan membuatnya lebih mudah bagi ibu-ibu untuk pergi ke tandas.
 6. meminta Surat kebenaran dan doktor untuk mendaftar bersama-sama dengan perkhidmatan penerbangan ibu untuk digunakan.

Masa penerbangan

 1. gunakan stokin untuk mengurangkan Thrombosit (RCMO) dalam mendalam (DVI), ini adalah satu keadaan perubatan yang biasa di mana bentuk darah beku dalam salah satu urat-urat besar, biasanya dalam anggota lebih rendah, membawa kepada menyekat peredaran samada separa atau sepenuhnya. yang akan naik.
 2. minum lebih banyak air, dan mengurangkan kopi dan teh.
 3. berjalan setiap sekarang dan kemudian supaya ibu peredaran darah lebih lancar.
 4. alihkan kaki anda seberapa kerap yang mungkin sementara ibu ibu yang sedang duduk di kerusi pesawat.
 5. duduk bawah berhampiran baris sedang berjalan, supaya ia lebih mudah untuk pergi ke tandas.
 6. mendapatkan bantuan pramugari untuk membantu membawa barangan ibu.

Menyediakan semua keperluan ibu semasa hamil, termasuk pengambilan nutrisi untuk memenuhi keperluan Ibu setiap hari.

Perjalanan dengan pesawat semasa mengandung Pertama Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Info Kesihatan Terkini

0 ulasan:

Catat Ulasan